Vergunningen

 

Vergunningen

WAT MOET EEN HENGELAAR BIJ ZICH HEBBEN?

Bent u 14 jaar of ouder, dan heeft u een VISPAS nodig. Wanneer je op roofvis vist, wat alleen met kunstaas is toegestaan, heb je altijd een VISPAS nodig. Voor Borger en omgeving kunt u daarvoor terecht bij Pet’s Place Dieren Speciaalzaak, Hoofdstraat 83 in Borger.

Een gedeelte van de opbrengsten van de VISPAS wordt gebruikt voor onderhoud en verbetering van het viswater etc. Dus uw geld wordt goed besteedt. Een hengelaar heeft altijd een vergunning nodig en nu is er voor de Jeugd onder de 14 jaar ook een JEUGDVISPAS waarmee ze met 2 hengels mogen vissen. Alleen als iemand onder de 14 jaar met 1 gewone hengel vist heeft hij geen vergunning nodig, maar moet hij of zij een Jeugdvisakte  ophalen bij bovenstaande adres. De Vispas, Jeugdvispas en Jeugdvisakte ook online te bestellen bij de federatie met de volgende link: https://funnel.vispas.nl/#!/?hsvid=191

Na betaling via iDeal, VISA of Mastercard ontvangt u per e-mail uw tijdelijke Vispas of Jeugdvispas en lijsten van wateren om direct te kunnen vissen. Uw definitieve Vispas of Jeugdvispas ontvangt u binnen drie weken. De Jeugdvisakte kun je meteen uitprinten en mee gaan vissen. Let op; met de jeugdvisakte mag je alléén met 1 gewone hengel vissen met aassoorten als deeg en maden.

Zorg dat u altijd bent voorzien van de juiste papieren, dat scheelt u een hoop geld. Want als u toevallig gepakt wordt en u heeft niet de juiste papieren, dan kost het u dat een hoop geld.

Wilt u geen omkijken meer hebben naar uw vispas en hem elk jaar op tijd
in bezit hebben,
machtig dan de penningmeester om uw contributie
automatisch af te laten schrijven op 7 december van elk jaar.
Het bespaart u en ons een hoop werk.